1e winterserie wandeltocht

Op zondag 22 oktober 2017 organiseert wsv “De Natuurvrienden” uit Merselo haar eerste winterserie wandeltocht.

De te lopen afstanden en starttijden zijn als volgt, (30 km start tussen 08.00 en 09.30 uur) (20 en 15 km start tussen 08.00 en 12.00 uur)(10 en 5 km start tussen 08.00 en 13.00 uur). De start is vanuit café “Den Tommes” Grootdorp 40 te Merselo. 0478-546236. Op al onze rustposten zijn koude en warme dranken, soep en belegde broodjes tegen wandelvriendelijke prijzen verkrijgbaar. Ook is er een toilet aanwezig.

De tocht voert door het buitengebied van Merselo langs karakteristieke boerderijtjes en over verkeersluwe wegen. Door de ballonzuilbossen loopt de tocht via de Limburg / Brabant grens en langs de Helderse duinen in Overloon naar het gebied “De Gater” alwaar onze bekende pipowagen staat opgesteld voor een rustpauze.
Na de rust lopen we langs de rand van het Brabantse dorp Westerbeek naar de Vinkenpeel. Hier komt U langs de “vredepaal”. Deze paal staat op het drie gemeenten punt van de gemeenten Venray, Oploo – St. Anthonis – Ledeacker en Gemert – Bakel. Om het juiste punt van deze paal heeft vroeger menige twist plaats gevonden, mede hierdoor wordt het dorpje Westerbeek ook wel “den twist” genoemd.

Na het verlaten van de “Vinkenpeel” komen we in het dorp “De Rips”. Via de Jan Berentweg lopen we naar het landgoed “De grote slink-bunthorst, en bij nr.7 is een rustpost ingericht. Na de rust lopen we via het landgoed richting afleidingskanaal om vervolgens via omzwervingen weer terug te keren in het gebied “De Gater” naar de pipowagen.

Via bospaden en boswegen lopen we terug naar de finish. Naar gelang de te lopen afstand, zullen de kortere afstanden eerder afsplitsen van de grotere afstanden.