De Brukske-cheques zijn er weer!

Eind februari worden in Brukske weer huis aan huis Brukske-cheques bezorgd. Dat betekent: geld voor de activiteiten of initiatieven in de straat. Dat laat je natuurlijk niet liggen! Wat gaat jullie straat doen?

De Brukske-cheque heeft een waarde van 20 euro. Ze kan worden ingezet om wensen van de straat te realiseren. Vorig jaar hebben wijkbewoners bijvoorbeeld hun straat opgefleurd met bloemen. Anderen organiseerden een gezellige kindermiddag met springkussen en frietwagen. Ook werden van de Brukske-cheques Victor Veilig-poppetjes een Whatsappbord ten behoeve van buurtpreventie aangeschaft en is een speeltuintje opgeknapt. Waar u de Brukske-cheques voor inzet is dus aan u  – bedenk het maar! Er zijn natuurlijk wel enkele voorwaarden aan verbonden.

Hoe werkt het?

Het werkt heel simpel! Maak een plan en verzamel daarvoor samen met uw straat Brukske-cheques. Hoe meer cheques, hoe meer geld. Dat plan dient u vervolgens in bij de bewonerscommissie van Wijkplatform Brukske. Die beoordeelt of uw plannen aan de voorwaarden voldoen:

  • het plan gaat meerdere Brukskebewoners aan, het mag geen individueel doel dienen;
  • het is ethisch verantwoord;
  • er worden minimaal acht Brukske-cheques tegelijk voor ingezet.
  • per activiteit kunnen maar één keer Brukske-cheques worden ingeleverd. Het is dus niet mogelijk om voor dezelfde activiteit achteraf nog cheques in te leveren.

De Brukske-cheques kunnen tot eind 2018 worden verzilverd (niet voor contanten); dan moeten de plannen gerealiseerd zijn. Waarvoor u de cheques inzet, is verder geheel aan u. Er kan heel veel! En u kunt er eventueel al direct mee aan de slag.

Hoe krijgen we dat geld?

Ook makkelijk: ga met uw plan de buurt op en verzamel Brukske-cheques. Stuur vóór 1 juni 2018 een e-mail met uw plan naar bewonerscheques@brukse.nl. U krijgt vervolgens zo snel mogelijk bericht over de toekenning van de gelden. Zorg vooral dat u er op tijd bij bent, want als de pot leeg is, is hij leeg; op = op!

Wilt u graag even vooraf overleggen met de bewonerscommissie? Kom dan op de tweede maandag van de maand om 19.00 uur, dat is net voor de vergadering van het wijkplatform, naar het Wijkcentrum Brukske. De vergaderdata staan op Brukske.nl.

Doe er iets mee

Niet apart maar samen, dat is het motto van het Wijkplatform Brukske. Met de Brukske-cheques ligt het geld om wensen uit te voeren ligt letterlijk in de straat. Doe er iets mee! Samen maken we zo van Brukske een nog fijnere wijk om in te wonen.