De Brukske-cheques zijn er weer

Deze week worden de Brukske-cheques weer huis aan huis  bezorgd. Dat betekent: geld voor buurtinitiatieven. Dat laat je natuurlijk niet liggen! Wat gaat jullie straat of buurt doen?

De Brukske-cheque heeft een waarde van 20 euro. Ze kan worden ingezet om wensen van de straat of buurt te realiseren. Van straatspellentournooi tot een gezamenlijk etentje in het wijkcentrum of een gezellig treffen in de Bachtuin. Of bloembakken of feestverlichting voor de straat. Het is aan u – bedenk het maar!

Hoe werkt het?

Het werkt heel simpel! Maak een plan en verzamel daarvoor samen met buurtbewoners Brukske-cheques. Hoe meer cheques, hoe meer geld. Dat plan dient u vervolgens in bij de bewonerscommissie van Wijkplatform Brukske. Die beoordeelt of uw plannen aan de voorwaarden voldoen:

  • het plan gaat meerdere Brukskebewoners aan, het mag geen individueel doel dienen;
  • het is ethisch verantwoord;
  • er worden minimaal acht Brukske-cheques tegelijk voor ingezet.

De Brukske-cheques kunnen tot eind 2017 worden verzilverd (niet voor contanten); dan moeten de plannen gerealiseerd zijn. Waarvoor u de cheques inzet, is verder geheel aan u. Er kan heel veel! En u kunt er eventueel al direct mee aan de slag.

 

Hoe krijgen we dat geld?

Ook makkelijk: ga met uw plan de buurt op en verzamel Brukske-cheques. Stuur vóór 1 juni 2017 uw plan via onderstaand formulier. U krijgt vervolgens zo snel mogelijk bericht over de toekenning van de gelden.

Wilt u graag even vooraf overleggen met de bewonerscommissie? Kom dan op de maandag om 19.00 uur, dat is net voor de vergadering van het wijkplatform, naar het Wijkcentrum Brukske. De vergaderdata staan op Brukske.nl.


Doe er iets mee

Niet apart maar samen, dat is het motto van het Wijkplatform Brukske. Deze bewonersactie sluit daarbij aan. Vorig jaar waren er bijvoorbeeld ook een paar buurbarbecues. Het geld om wensen voor de buurt uit te voeren ligt met de Brukske-cheques letterlijk in de straat. Doe er iets mee! Samen maken we zo van Brukske een nog fijnere wijk om in te wonen.

 

Mijn plan/vraag voor Brukske-Cheques