Foto-expositie multiculti koken Brukske

In het Wijkcentrum Brukske is een tentoonstelling ingericht met foto’s die zijn gemaakt tijdens de productie van het kookboek Wereldkeuken van dichtbij – favoriete gerechten van inwoners van Brukske.De foto’s in het kookboek zijn gemaakt door de zes Venrayse amateurfotografen van fotogroep ’t Schöpke uit Venray: Josette Teepen, Bert Wauben, Til Duijkers, Gerda Strijbosch, Jan van Kempen en Hans Peeters. Zij brachten tijdens het koken de ingrediënten, de – soms heel bijzondere – bereidingstechnieken, de gerechten en de koks in beeld. Een bijzondere opdracht voor de fotografen. Een opdracht die, zoals Hans Peeters het bij de presentatie van het kookboek verwoordde, ook voor de fotografen een uitdaging was. “Voedsel fotograferen is al een kunst op zich. Maar daarbij wil je dan ook alle facetten van het koken fotograferen, zonder de koks in de weg te lopen. En natuurlijk ook technisch gezien die prachtige foto maken.”

Uit de honderden foto’s die zij maakten, kozen de fotografen de allermooiste voor de foto-expositie. De foto’s zijn tot eind februari te zien in het Wijkcentrum Brukske in het MFC. Ga vooral even kijken! De expositie is gratis te bezoeken.

Waar te koop
Het kookboek Wereldkeuken van dichtbijfavoriete gerechten van inwoners van Brukske kost € 3,95 en is verkrijgbaar bij het Wijkcentrum Brukske, Jumbo Brukske en Veltum, Andalucia Brukske, Roojboek Venray, Jan Linders Venray, Primera Venray, Bruna Venray, Wereldwinkel Venray, slagerij Verkoeijen Leunen en VVV Venray.