Geweldig bedrag voor goed doel Stichting ALS Nederland!

Tijdens de vrijwilligers/sponsormiddag van het Meerdaags Wandelevenement Venray werd door voorzitter Andre Tonen teruggekeken op de eerste editie. Waar wij vooraf niet eens over durfde te dromen gebeurde, 1.099 wandelaars hebben deelgenomen aan onze eerste editie. Dit is super en wij mogen allemaal enorm trots zijn op deze prestatie.

Vervolgens sprak Bart van der Sterren van hoofdsponsor van de Mortel de vrijwilligers en overig sponsoren toe. Directeur Bart van der Sterren nam zelf contact op met de organisatie van MWV. De directeur van het bedrijf, dat doet in verzekeringen en hypotheken en zelfstandig adviseur is van de Regiobank, was meteen enthousiast over het nieuwe wandelevenement. “Het is laagdrempelig en een mooi sportevenement voor de regio. En heel belangrijk, een activiteit die voor iedereen toegankelijk is. Een leuke combinatie, vooral ook vanwege het sociale karakter. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen juichen wij het toe dat het evenement een goed doel, de stichting ALS, ondersteunt. Wij dragen graag een steentje bij aan dit initiatief om Venray op de wandelkaart zet” aldus van der Sterren. Uiteraard werden ook de vrijwilligers en overige sponsoren bedankt voor hun bijdrage aan dit geweldig succes.

Uit handen van Andre Tonen en Bart van der Sterren mocht Norbert Hulleman uiteindelijk de cheque in ontvangst nemen van € 2.588,91. Een emotionele Hulleman vertelde dat zijn vader op zijn sterfbed hem een opdracht meegegeven had “zoon, zorg dat de strijd doorgaat, ga door met mijn strijd”. Dat is de noodkreet waarmee de stichting ALS Nederland campagne voert in haar gevecht tegen deze ziekte.

Norbert Hulleman zoekt voortdurend naar mogelijkheden om geld in te zamelen voor de stichting ALS Nederland. Daarvoor zoekt hij vaak contact met andere initiatieven. Zo ook het Meerdaags Wandelevenement Venray.

Hulleman: “Ik ben dan weer zó verrast – je merkt dan dat je die last niet alleen draagt, maar dat mensen om mij heen graag willen helpen. Dat vind ik zeer bijzonder en het voelt ook heel bijzonder. Ik ben dan ook meer dan blij dat de stichting MWV mij heeft geholpen om de belofte aan mijn vader in te lossen.”

Het bedrag van € 2.88.92 kwam tot stand door:

  • 25% van het inschrijfgeld van de eerste editie van het Meerdaags wandelevenement Venray
  • Bijdrage van de foottrucks.
  • Wandelaars lid van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) kregen een korting van € 1, = en deze korting werd veelal gedoneerd aan het goede doel.
  • Eigen initiatieven tijdens het evenement zoals o.a. fooienpot en een vrijwillige bijdrage voor de voetmassages.

De tweede editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray zal worden uitgebreid naar 3 dagen en gaat plaatsvinden op 31 mei en 1 en 2 juni 2019