Landelijke natuurwerkdag voor singels

Ben jij single en heb je een groen hart dat graag samen met een soulmate wil pulseren? Kom dan op zaterdagmiddag 4 november vanaf 13.00 uur naar de Paardekop in Venray – het hoogste gebied van de Peel! Stichting IKL werkt daar aan het onderhoud van dit prachtige en unieke stukje Limburg.

Maak met ons op een actieve manier kennis met De Paardekop: een bos-, natuur- en recreatiegebied bij Ysselsteyn in de Noord-Limburgse gemeente Venray. Verspreid over 200 hectare zijn er diverse recreatieve voorzieningen te vinden zoals: een kamphuis, de uitkijktoren ‘De Peelhaas’, ruiterpaden en wandelroutes. Verder een voormalige logistieke inrichting van de landmacht en een groot Duits oorlogskerkhof. Na de klus kun je de uitkijktoren beklimmen en genieten van het uitzicht.

Help de heide IKL verzorgt met vrijwilligers sinds 2000 een heideveld van 10 hectare; het is een van de weinige nog overgebleven heideveldjes in de Peelregio. Nieuwe boompjes van grove dennen en berken worden verwijderd omdat zij de heide overwoekeren. Niet alleen de heide profiteert daarvan, maar ook kleine dieren zoals nachtzwaluwen en levendbarende hagedissen. Rondom een ven groeien zeldzame planten (zoals de vleesetende zonnedauw en witte snavelbies) die alleen op hoogveen en natte heidegrond voorkomen in Australië, Noord-Amerika en Eurazië. Met jou erbij kan de heide terugkomen en mogen reptielen en vlinders die heide als habitat nodig hebben, weer lekker zonnen op de open plekken.

Ontdek jouw plekje en: je maatje?! We gaan er op 4 november samen zagen, snoeien en takken slepen met zo’n 20 deelnemers. De Single-day organiseert IKL in het kader van de landelijke Natuurwerkdag – de grootste en gezelligste vrijwilligersactie die jaarlijks door heel Nederland in het groen plaatsvindt. Vrijwilligers geven het landschap dan een onderhoudsbeurt op initiatief van het samenwerkingsverband LandschappenNL. Samen buiten aan de slag blijkt bij uitstek dé manier om elkaar op een ontspannen manier te leren kennen. Wie weet ga je helemaal overstag voor die Tarzan die zijn spierbundels toont. Of voor die Jane die heel praktisch de werkzaamheden weet te regelen?

Aanmelden Doe mee en meld je aan! Dit kan via www.natuurwerkdag.nl of http://www.buitenkrachtlimburg.nl. Het is een leuke klus waarbij samenwerken voorop staat en iedereen zijn kwaliteiten kan tonen. De werkzaamheden zijn afwisselend en voor iedereen geschikt.

Tijd: 13:00 tot 16:00 uur Locatie: Paardekopweg 19 Venray. Verzamelen tegenover Paardekopweg 21 op het zandpad.

Zelf meenemen: drinken, laarzen, regenkleding en goede zin. Na afloop samen eten (soep met broodje spek).

Foto in de header van fotograaf: Jan Abbink