Meerdaagswandelevent Venray MWV

Na maanden van voorbereiding werd, maandag 15 januari, het officiële startschot voor het Meerdaags Wandelevenement Venray. Dit in het bijzijn van o.a. wethouder Jan Loonen.

Ons evenement kent een relatief lang aanlooptraject. Het is 2016 en Andre Tonen, voorzitter van Stichting Venray Bloeit en van Stichting Toeristisch recreatief Platform Venray, loopt al een poos met het idee van een wandelevenement in Venray.  “Hoe mooi zou het zijn ook een wandelevenement in Venray te hebben dat tevens een training zou kunnen zijn voor lopers van die Nijmeegse vierdaagse of die van Apeldoorn.” Deze gedachten hebben geleid toch een B&W wandeltocht en nu dus de organisatie van het Meerdaags Wandelevenement Venray, die op 2 en 3 juni 2018 voor het eerst van start gaat.  Dit jaar kunnen de wandelaars 2 dagen heerlijk wandelen in Venray, het volgend jaar breiden wij dit uit naar 3 dagen.

Tijdens dit wandelevenement kunnen de deelnemers zelf bepalen hoeveel dagen men loopt en welke afstand er per dag gelopen wordt. MWV kent drie basisafstanden van 10, 20 en 30 kilometer. De deelnemers kunnen één van deze afstanden lopen, maar kunnen ook een combinatie maken van bijvoorbeeld 10 en 30, zodat er die dag uiteindelijk 40 kilometer gelopen wordt. Per dag mag dit ook een andere combinatie, dan wel een (andere) basisafstand zijn. Wandelaars zijn dus volledig vrij in hun keuze. Men kan uiteindelijk kiezen uit de volgende afstanden 10- 20-30-40-50 en 60 km per dag. Keuze genoeg dus.

Deze flexibele invulling maakt het MWV uitermate geschikt als training voor de vierdaagse van Apeldoorn en Nijmegen of één van de vele Kennedymarsen. Maar daarnaast is het MWV ook erg aantrekkelijk voor de recreant, die gewoon lekker 10 of 20 kilometer wil lopen. Kortom; het MWV is er voor iedereen die van wandelen houdt, voor jong en oud, voor beginners tot ervaren en zeer getrainde lopers.

Bij deelname, tegen betaalbare prijzen, aan ons evenement ondersteunt u ook ons goed doel. 25 procent van het inschrijfgeld gaat namelijk naar de stichting ALS Nederland. Na afloop ontvangen de wandelaars een zeer mooie herinnering, waarin de Venrayse Bij natuurlijk niet kan ontbreken.

De voorinschrijving is sinds afgelopen maandag, 15 januari, geopend. Als je gebruikt maakt van de voorinschrijving dan ontvangt u meteen uw digitaal startbewijs en bovendien is het goedkoper dan de daginschrijving.

Kijk voor meer informatie op onze site. www.wandelevenementvenray.nl

Noteer in u agenda 2 en of 3 juni.