Mooie initiatieven en straatfeestjes met Brukskecheques

Diverse straten in de wijk hebben dit jaar Brukskecheques ingezameld én ingezet. Buurtbarbecues waren daarbij veruit favoriet.

De Kiosk (12 cheques), Tarantellastraat (8 cheques),  Mambostraat (27), Sambastraat (26) en Foxstrotstraat  (16) organiseerden of houden nog een gezellige straatbarbecue. De Ouverturestraat (58 cheques) hield een straatfeestje. Andere straten koppelden daar nog andere activiteiten aan. Zoals de Chopinstraat die een heuse graffitiworkshop organiseerde voor de jeugd – zie het artikel eerder op de website of  in de Brukske Bruist van augustus.

Fleurig en veilig
De Serenadestraat (59 cheques) hield in mei een garage sale en in september volgt nog een buurtfeest. Bewoners van de Luitstraat zamelden 24 cheques in, voor het opknappen van bloembakken en nieuwe planten. De Griegstraat zette dertig cheques in voor een middagje met springkussen en frietwagen en kunstbloemen in de straat.
De Andantestraat (22 cheques) schaft vier Victor Veilig-poppetjes aan en houdt een gezellige middag met springkussen voor de kids en een hapje en drankje. De Tangostraat (9 cheques) knapte de straat op met bloemen en als er geld over is, volgt er nog een barbecue. De Pavanestraat (44) gaat een Whatsappbord ten behoeve van buurtpreventie plaatsen en het speeltuintje opknappen. De Menuetstraat tot slot gaat van de negen ingezamelde cheques plantenbakken aanschaffen.