Nieuwe uniek wandelevenement In Venray en de kerkdorpen

Waar een nachtelijke wandeling van een burgemeester en wethouder toe kan leiden: een 50 kilometer lange wandeltocht. Op zaterdag 17 juni vindt de unieke wandeling plaats door en langs Venray en haar kerkdorpen. Start en finish zijn op het Schouwburgplein.

Burgemeester Hans Gilissen en wethouder Jan Loonen kwamen tijdens een wandeling in nachtelijke uurtjes van Venray naar St. Oedenrode, om daar een relikwie in ontvangst te nemen, op het idee om Venray op de kaart te zetten met een unieke wandeltocht. Om de gemeente Venray te profileren als vijfsterren wandelgemeente. Uiteraard trekken Gilissen en Loonen, beiden fervent wandelaars, ook de loopschoenen aan.

“Het is promotie voor de wandelsport in de gemeente.” Aan de wandeltocht op zaterdag 17 juni kunnen maximaal vijftig mensen deelnemen. Vanaf het Schouwburgplein gaan de deelnemers via Smakt en Oostrum door en langs de overige kerkdorpen in de gemeente om uiteindelijk weer in hartje Venray te finishen.

Ad Swinkels en Frans Smits hebben een prachtige route uitgestippeld door en langs fantastische plekjes in de gemeente. De start is ’s morgens vroeg om 06.00 uur op het Schouwburgplein. “De deelnemers lopen als groep, starten en finishen samen. Onderweg zijn er drie rustpauzes in Geijsteren, Veulen en Merselo. Om te eten en drinken en voor de verzorging.

Tussen vier en vijf uur ’s middags hopen we, met een muzikaal onthaal op het plein, weer terug te zijn.” Andre Tonen, voorzitter van het Toeristisch Recreatief Platform Venray, hoopt dat het initiatief voor de nieuwe wandeltocht omarmd wordt. “Het is vroeg maar toch hopen we dat veel mensen de moeite nemen om de deelnemers langs de route aan te moedigen. Want dat is het unieke aan deze wandeltocht. De tocht gaat door of raakt in ieder geval alle kerkdorpen in de gemeente. De wandeltocht op 17 juni is de voorbode, de opstap en promotie van een groter doel: een jaarlijkse meerdaagse wandeltocht in Venray. Tonen: “We streven er naar om ook in Venray vanaf 2018 een meerdaags wandelevenement neer te zetten. Twee of drie dagen, met een groeiscenario. Het zou een ideale voorbereiding kunnen zijn voor een groots evenement als de wandelvierdaagse in Nijmegen.” Burgemeester Gilissen hoopt in ieder geval dat een meerdaagse wandelactiviteit een jaarlijks terugkerend fenomeen wordt. “”Het zou een mooi stukje Venray-pr zijn. Ik ga nu voor het tweede jaar op rij deelnemen aan de Vierdaagse in Apeldoorn. Dat is fantastisch, heerlijk wandelen in de natuur. Dat moet ook in Venray mogelijk zijn.” Wethouder Loonen knikt instemmend, maar wijst er fijntjes op om eerst op 17 juni te genieten: “Het is dan een fantastische periode om te lopen.”

Aanmelden voor de wandeltocht op zaterdag 17 juni kan bij het VVV-kantoor. De inschrijving kost 2.50 euro en alle deelnemers krijgen een herinneringsmedaille. Op de dag zelf is er geen inschrijving. De organisatie op 17 juni is in handen van dat Henk Apeldoorn en Michel Thomassen (de twee mannen die namens de organisatie meelopen en het voortraject intensief hebben begeleid.

Houd je van een unieke uitdaging op wandelsportgebied. Ga dan naar het VVV-kantoor in Venray (Monseigneur Goumansplein 1 5801 CZ) Venray en schrijf je in. Let op: vol is vol.

De route is te vinden op: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1964860

Tot op zaterdag 17 juni.