Ondersteuning voor ouders en kinderen (OOK)

Kun je net dat extraatje gebruiken om weer structuur in huis te hebben of zoek je een voorbeeld hoe je samen met jouw kinderen iets kan ondernemen? Weet jij soms ook niet wat je moet doen als jouw kind niet luistert en je geen controle hebt in huis? Dan is het OOK project iets voor jou.

Vrijwilligers van OOK helpen gezinnen (ouders èn kinderen) die om verschillende redenen, tijdelijk, een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het opvoeden en opgroeien.

De hulp die we bieden betekent veel voor gezinnen en kan bestaan uit;

  • samen met ouders een vaste dagstructuur in huis aanbrengen
  • ervaringen uitwisselen over de ontwikkelingsfase van jouw kind(eren)
  • het aanleren van regels en grenzen stellen.

Naast deze praktische zaken kunnen we ook samen met het gezin werken om het sociaal netwerk te vergroten. Bijvoorbeeld om meer contact te maken met de buren en ouders van klasgenootjes. Als ouder bepaal je zelf waaraan je werkt en een vrijwilliger helpt jou hierbij.

Al met al biedt het OOK project (lichte) ondersteuning om de opvoeding vanuit jou en het opgroeien van de kinderen zo plezierig mogelijk te maken.

Marlies: “Ik ga altijd donderdagavond een uurtje voorlezen en krijg dan ook een lekkere kop koffie. Het is al eens gebeurd dat ik bij binnenkomst zomaar een knuffel krijg van een moeder omdat ze zo blij is dat de meisjes goed gelezen hebben in de klas en een goed cijfer hebben behaald. Dat doet je goed.”

 

Vrijwilliger nodig of vrijwilliger zijn?
Wil jij net als Marlies iets betekenen voor een gezin bij jou in de buurt of het dorp? Of kun jij wel iemand zoals Marlies gebruiken voor tijdelijke ondersteuning? Voor meer informatie over het project OOK of om samen met een professional te bekijken wat OOK voor jou kan betekenen neem je contact op met Welzijnsorganisatie Stichting Synthese, 0478-517300of stuur een email naar een van de coördinatoren van OOK.

Onze vrijwilligers volgen allemaal een introductiecursus. Kennis en ervaringen worden uitgewisseld tijdens vrijwilligersbijeenkomsten. Ook organiseren wij thema-avonden en ontvangen vrijwilligers een kleine onkostenvergoeding.