Rooyin| De plek waar vrijwilligers en bestuursleden elkaar ontmoeten.

Bent u vrijwilliger, actief in het verenigingsleven of bent u actief in uw buurt, wijk of dorp? Dan is Rooyin! iets voor u!

Zaterdag 18 mei 2019 vindt het eerste RooyIn kennisevenement plaats. RooyIn! is een vervolg op de BurgerTop Venray in 2017. “Elkaar ontmoeten is het allerbelangrijkste. Je kunt er voor je vereniging of bewonersinitiatief kennis halen, maar ook zelf iets brengen.”  

RooyIn! is een festival, een gezellige dag, de plek waar vrijwilligers en
bestuursleden van verenigingen en van initiatieven elkaar ontmoeten. Waar mensen ervaringen delen, van elkaar leren en elkaar helpen. Waar bestaande en nieuwe initiatieven iets halen én iets brengen. En ook de plek voor nieuwe vrijwilligers die een vereniging of initiatief (tijdelijk) willen helpen of daar interessante ideeën voor hebben!

Wat kunnen mensen halen en brengen?

Jij ontmoet bijvoorbeeld mensen die ervaring hebben met het binden en boeien van vrijwilligers. Of wil je ook zo graag weten hoe jouw biljartclub op een praktische manier AVG-proof wordt? Of zou het fijn zijn om met andere vrijwilligers te bespreken hoe je samenwerkt met de gemeente Venray?

Wat kunnen mensen op 18 mei verwachten?

De dag begint met het ontmoeten van de andere aanwezigen, zodat jullie elkaar kunnen vertellen waar je naar op zoek bent; welke thema’s belangrijk zijn. Ook zorgen we voor een prikkelend programma-onderdeel, waardoor de deelnemers nog meer zicht krijgen op trends en ontwikkelingen die voor jouw vereniging of initiatief van belang kunnen zijn. Aansluitend begint het hoofdonderdeel van RooyIn. De deelnemers bepalen zelf de inhoud hiervan; in een aantal rondes worden thema’s en vraagstukken besproken die voor jouw vrijwilligerswerk, vereniging en bewonersinitiatief het belangrijkst zijn. Per ronde wordt een aantal onderwerpen besproken en jij sluit aan bij dat onderwerp waarvan jij het meeste weet óf waarover je het meest wil leren. Zo helpen de deelnemers elkaar en ontstaan nieuwe verbindingen!

Waarom is RooyIn! voor jou interessant?

18 mei biedt jou, jouw vereniging en jouw bewonersinitiatief:
– een unieke kans om van anderen te leren; en om andere deelnemers te laten leren;
– van jouw succesvolle aanpak; nieuwe contacten;
– wellicht zelfs potentiële vrijwilligers of samenwerkingsverbanden;
– veel inspiratie en nieuwe inzichten;
– en ideeën over wat er zou moeten veranderen om de Venrayse initiatieven en verenigingen in beweging te houden. NU en in de TOEKOMST!;
– gratis lunch inbegrepen!

“Wij – de werkgroep RooyIn – organiseren en faciliteren dit festival,
zodat de deelnemers de eigen en andermans kennis en ervaring kunnen verrijken en vergroten. Mensen bepalen zelf wat ze leren op deze dag en welke stappen ze hierna gaan zetten! Samen maken we zo de gemeente
Venray.”  

“Mensen bepalen zelf wat eruit komt en welke stappen ze vervolgens gaan zetten”Aanmelding (GRATIS) kan via de volgende link: aanmelden voor Rooyin.
Of u kunt een email sturen naar: info[at]rooyin.nl

Het evenement gaat plaatsvinden op het volgende adres:

Gilde Opleidingen
Henri Dunantstraat 40
5807ES Oostrum