Stichting Venrayse Singelloop schenkt 25 fietsen!

Het doel van onze stichting is om mensen in Venray en omgeving in beweging te brengen. Het promoten van de loopsport gaat dan ook hand in hand met het maatschappelijk belang ten behoeve van jeugd en sport. Wij dragen daarom goede doelen die dit ondersteunen een warm hart toe. Tijdens onze 4e editie was Stichting Leergeld Venray ons goed doel.

“Op 1 oktober jl. heeft Stichting Leergeld Venray een mooie cheque mogen ontvangen uit handen van de Stichting Venrayse Singelloop met een bedrag t.w.v. 4000 euro. Dit bedrag is o.a. afkomstig uit de inschrijfgelden van de deelnemers aan de Singelloop. Leergeld Venray houdt o.a. om de 6 weken een fietsuitgifte. Tijdens deze fietsuitgifte worden gemiddeld 25 fietsen per avond verstrekt. Deze fietsen vertegenwoordigen een bedrag dat gelijk staat aan de waarde van de cheque. De deelnemers van de Singelloop hebben samen dus gezorgd dat er 25 kinderen uit onze gemeente weer mee kunnen fietsen met hun leeftijdsgenootjes. Dat zij naar school of naar de sportvereniging kunnen fietsen maar vooral dat ze gewoon mee kunnen doen met de andere kinderen.

Leergeld Venray heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld Venray biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierdoor kunnen ook deze kinderen hun sociale vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk ontwikkelen en later als volwassenen volwaardig participeren in de samenleving. De lange termijn ambitie van Leergeld Venray is dat alle kinderen kunnen meedoen. Het motto van Leergeld Venray is: “Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen”. Kijk eens op www.leergeldvenray.nl wat Stichting Leergeld Venray voor u zou kunnen betekenen.

Jullie doen dit jaar toch ook weer mee met de Venrayse Singelloop?! Het is alweer de 5e editie! De zon begint weer te schijnen dus pak je loop en wandelschoenen maar weer uit de kast en bereidt je voor op het eerste lustrum van de Venrayse Singelloop die dit jaar zal plaatsvinden op zondag 7 oktober!” aldus Karlijn Versteegen, voorzitter Stichting Leergeld Venray.

Wij als Stichting Venrayse Singelloop zijn erg blij met de wijze waarop onze donatie is besteedt. Mooi om te zien dat onze deelnemers door hun deelname aan de Venrayse Singelloop op deze manier iets terug kunnen geven aan de kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen en daardoor de mogelijkheid krijgen om zich sportief te bewegen.

De voorinschrijving voor onze vijfde editie, onze eerste lustrum, start op 1 mei. Kijk voor meer informatie op onze site www.venraysesingelloop.nl

Bestuur Venrayse Singelloop.