Weerbaarheidscursus voor jongeren van 13 t/m 21 jaar

Elke donderdagavond in de maand juni organiseert het jongerenwerk vanuit Synthese een weerbaarheid/zelfverdedigingscursus voor jongens en meiden tussen de 13 en 21 jaar.

Tijdens deze training worden zeer uiteenlopende realistische situaties nagebootst. Dit met als doel de deelnemers op alle fronten meer weerbaar te maken. Op deze manier leren de deelnemers hoe zij kunnen reageren op verschillende soorten situaties en hoe zij zichzelf in veiligheid kunnen brengen.

Door intensief met elkaar te werken leren de deelnemers zich beter en makkelijker aan elkaar en aan de groep aan te passen en zullen sociale situaties minder spannend worden. De deelnemer leert om kalm te blijven in sociale maar ook in bedreigende situaties. Ook is er  aandacht voor je (onbewuste) houding. Wat straal je uit? Hoe kom je een groep binnen en hoe kan je hier mee ‘’spelen’’?

Tijdens de cursus wordt er niet alleen aandacht besteed aan de sociale weerbaarheid maar ga je ook en vooral fysiek met elkaar aan de slag. Dit om de deelnemers te laten ervaren dat zij meer kunnen dan zij denken, ook dit sterkt het zelfvertrouwen / zelfbeeld, een vaardigheid die je in sociale situaties soms hard nodig hebt.

De cursus vindt plaats in de kleine gymzaal van Vincent van Gogh aan de Oostsingel 7 in Venray en begint om 20.00 uur. Om 22.00 uur is de les afgelopen.

De cursus vindt plaats op:
01-06
08-06
15-06
22-06
29-06

Het volgen van deze cursus is kosteloos, echter bij aanvang van de cursus wordt er € 20,- borg voor deelname aan de lessen gevraagd.

Aanmelden kan via Synthese 0478 517364, info@synthese.nl of via jongerenwerker Patrick Kleisterlee 06 17157551, p.kleisterlee@synthese.nl .