Weerbaarheidscursus voor jongeren van 13 t/m 21 jaar

Op donderdagavond in de maanden januari en februari 2017 organiseert het Jongerenwerk vanuit Synthese een weerbaarheidscursus voor jongens en meiden tussen de 13 en 21 jaar.

In deze training worden zeer uiteenlopende realistische situaties nagebootst om de deelnemers op alle fronten meer weerbaar te maken. Op deze manier leren zij hoe ze kunnen reageren op verschillende soorten situaties en hoe zij zichzelf in veiligheid kunnen brengen.

Door intensief met elkaar te werken leren de deelnemers zich beter en gemakkelijker aan elkaar en de groep aan te passen en zullen sociale situaties minder spannend worden: de deelnemers leren om zich meer te ‘ontspannen’ in dergelijke situatie. Ook is er veel aandacht voor je (onbewuste) houding. Wat straal je uit? Hoe kom je een groep binnen en hoe kun je hier mee ‘spelen’?

Tijdens de cursus wordt er niet alleen aandacht besteed aan de sociale weerbaarheid maar gaat men ook en vooral fysiek met elkaar aan de slag. Hierdoor ervaren deelnemers dat zij meer kunnen dan ze denken. Dit sterkt het zelfvertrouwen/ zelfbeeld: iets wat je in sociale situaties soms hard nodig hebt.

Waar: Kleine vergaderzaal van het Vincent van Gogh Instituut, Oostsingel 7 in Venray.
Data en tijd: 12, 19 en 23 januari, 2, 9 16 4 en 23 februari van 20.00 tot 22.00 uur.

Het volgen van deze cursus is kosteloos.

Aanmelden kan via Synthese 0478 517364, info@synthese.nl of via jongerenwerker Patrick Kleisterlee 06 17157551, p.kleisterlee@synthese.nl.