WSV “de Natuurvrienden” 30 april te Merselo

Op zondag 30 april organiseert WSV “De Natuurvrienden” uit Merselo een natuurwandeltocht. Er kan gekozen worden uit meerdere afstanden.

5 en 10 km start van 07.00 tot 13.00 uur. 15 en 20 km start van 07.00 tot 12.00 uur. 30km start van 07.00 tot 09.30 uur. 40 km start van 07.00 tot 09.00 uur.

De route loopt gevarieerd over bospaden, boswegen, en verharde wegen. De langere afstanden zullen diverse plaatsen in de omgeving van Merselo passeren.

Vanuit het startlokaal, zaal “Het Anker”, Grootdorp 73 5815 AN te Merselo. Tel 0478-546217, loopt de route langs de molen en het molenveld naar de testrikbossen, om vervolgens koers te zetten naar de ballonzuilbossen. Nabij de ballonzuil komt u bij de rust post waar een wagenrust is ingericht.

Vanaf deze rust post loopt de route naar Overloon, langs het Oorlogsmuseum, waar op ca. 11km een rustgelegenheid is. Na Overloon wordt koers gezet richting Smakt.

Na de Smakt loopt de route naar de Geijsterse bossen, langs de St.Willibrorduskapel en de “Alde Pastorie”. De route loopt even om het dorp heen, om vervolgens via de andere kant weer naar het centrum toe te gaan. In café het Trefpunt kan men op eigengelegenheid rusten.

We verlaten het dorp en zetten weer koers richting Geijsterse bossen. Langs de beek de omgevallen boom en over knuppelbruggetjes bereiken we dan de “Rosmolen” om vervolgens door te steken naar de buurtschap “Boshuizen” in Oostrum. Daarna loopt de route langs de zuiveringsinstallatie richting Buitenweg, en vervolgens wordt koers gezet richting finish.

Op onze eigen rustplaatsen zijn tegen wandelvriendelijke prijzen diverse eet en drinkwaren verkrijgbaar. Tevens is op onze rustplaatsen een wc aanwezig.

De inschrijfgelden zijn als volgt:
Leden van WSV de Natuurvrienden:  Gratis
Leden van kWbn op vertoon van ledenpas: € 1,50
Overige wandelaars: € 2,50

Tot ziens op 30 april in Merselo.